ama

Ama er klæbrige giftige rester af ufordøjede fødevarepartikler og andre affaldsstoffer, der efterlades, når vores fordøjelsessystem er svækket. I ayurveda betragtes ophobningen af ama i vores celler og væv som den tilgrundliggende årsag til sygdom og lidelser. Ama tilstopper kroppens kredsløb og forhindrer en sund gennemstrømning af energi og oplysninger igennem hele systemet. Ama kan gøre sig gældende på forskellige måde. For eksempel kan du opleve en ophobning af slim, der spærrer for luftgennemstrømningen gennem næsen. Eller ama kan ophobe sig som en belægning i blodårerne, hvilket reducerer blodgennemstrømningen og øger risikoen for et hjerteanfald.

Symptomer på ama omfatter manglende appetit, fordøjelsesproblemer, en belægning på tungen, dårlig ånde, træthed, depression, manglende evne til at koncentrere sig, modtagelighed for betændelse og udbredte smerter.

Panchakarma er en dybdegående afgiftnings- og udrensningsbehandling, der gør kroppen i stand til at frigive ama gennem en effektiv kombination af daglige massage behandlinger, lavementer med urtebaseret olie (bastis), udrensende kost og andre nænsomme behandlinger.

Symptomer på ophobning af ama