Kerala ayurveda Agastyaa Dr Unni

Ayurveda i Kerala hos Dr. Unni Unni
Valgfri afrejsedato

Bag kysten løber et vidt forgrenet net af kanaler mellem fastlandet og havet. Dette område er Keralas berømte ”backwaters”, hvor næsten al trafik foregår på både, og hvor en tur i husbåd er en oplevelse for livet. Kerala udmærker sig ved en betydeligt højere standard end Indiens øvrige delstater i næsten alle samfundsmæssige forhold.

I Kerala bliver den medicinske tradition ayurveda praktiseret i sin oprindelige form, og her er der lang tradition for udøvelse og udvikling af den ayurvediske praksis. I det tropiske klima, der betragtes som særligt gunstigt for virkningen af ayurvediske behandlinger, kan Grace Tours tilbyde ophold kombineret med ayurvedisk behandling.

Vores anbefaling er min. 2 uger og gerne 3 uger, selv om du kan få nogle gode resultater på kortere tid. Ved et længere forløb, er effekten så meget større og dybere.

Rent praktisk foregår det sådan, at vi reserverer fly, sørger for afhentning ved ankomst og kørsel til valgte hotel. Indkvartering straks og ophold i hele perioden indtil du skal køres retur til lufthavnen i tide for hjemrejse m fly.

Under opholdet får du daglig ayurveda på Agastyaa klinik. Morgen yoga også, hvis du gerne vil.

Når du ankommer til klinikken for et behandlingsforløb, vil programmet blive udformet i henhold til din tilstand og situation og under hensyntagen til, hvor meget tid du har til rådighed.

Du får en konsultation med en junior læge den første dag og møder din terapeut, som vil være din kontakt person. Din(e) terapeut vil være ansvarlig for den massage, du modtager i forløbet. Massagen adskiller sig markant fra øvrige massageformer ved anvendelsen af medicinske olier og ved, at terapeuten ofte anvender fødderne for at kunne udføre længere og mere kontrollerede strøg og tryk.

Terapeuten vil under hele forløbet rapportere til en ayurvedisk læge. Dit program kan når som helst og efterhånden som din krop reagerer ændres af terapeuten i samråd med en læge.
Du vil dagligt blive gennemmasseret (ca 45 min) og derefter få en ayurvedisk behandling (oliebad/dhara eller andet – ca 45 min).

Efter et par dage vil du få en aftenkonsultation med Dr. Unni – dette vil fremgå af dine rejsedokumenter, som du får tilsendt før afrejse. Er Dr. Unni bortrejst i den periode du er der, vil tilsynsførende læge være din kontakt.

Et væsentligt element i den ayurvediske behandling er klassifikationen af patienten i forhold til visse fysiologiske grundtyper, der i det ayurvediske system besidder særlige kropslige og mentale kendetegn.
Terapeuten vil ”læse” dig, mens du bliver masseret og din behandling blive tilrettet afhængig af din konstitution og hvordan din krop responderer.
I de gamle tekster varede hele programmet for en komplet Pancha Karma 42 dage, men selv kortere tids behandlinger vil have meget god effekt. De fleste oplever positive resultater efter 5-6 behandlinger.

Olierne, som benyttes, er meget specifikke og er blandet af forskellige olier og urteekstrakter, som efter de gamle forskrifter koges sammen i nogle dage inden anvendelse. Da olierne er medicineret og en vital del af behandlingen, bør du give din krop mulighed for at absorbere dem ved at lade dem blive på kroppen i op til 1 time efter behandlingen, inden du tager et bad. Huden er ikke bare et hylster men et organ.

Husk på, at du er på ayurvedakur, som heldigvis foregår i Indien og ikke blot på en Indiensrejse med lidt ayurveda ”for sjov”! Flyt ikke dit fokus for langt væk fra formålet med din rejse.

Da behandlingen har som formål at dræne giftstoffer ud af kroppen, er det vigtigt, at du ikke tilføjer andre giftstoffer som f.eks. alkohol, øl, tobak, kaffe osv. Reaktionen kan nemlig være temmelig dramatisk (f.eks. diarré og feber), hvis du ikke følger dette råd. Den samme reaktion kan også komme fra iskolde drikke. Drik derfor altid tempererede drikke.

Husk også at det er en rigtig dårlig kombi med ayurveda og direkte sol. Det kan man også få maveonde af! Maveproblemer er for oftest et resultat af overtrædelse af disse regler og skyldes ikke dårlig mad.

Under behandlingen er nogle fødevarer bedre end andre. Generelt er det bedst at spise lette måltider såsom kogte grøntsager og supper og undgå yoghurt, stegt og fed mad, krydrede og syrlige retter.

Efterhånden som du får et større kendskab til ayurveda og din konstitution, kan du blive bedre til at lægge en ayurvedisk kostplan. Ønsker du lidt flere oplysninger om dette, er du velkommen til at kontakte os.

Ayurveda baserer sig ikke på mirakler men forsøger at bringe kroppen tilbage til en balance, hvorfra den kan begynde at helbrede sig selv.

Du vil indimellem føle dig træt, udmattet og øm, og du vil måske være nødt til at beskæftige dig med uventede følelser, der opstår undervejs – dette er normalt og en del af healingprocessen. Prøv ikke at give “skylden” til andre eller “omfordele ansvaret” men hellere acceptere dette og arbejde dig igennem det.

Husk, at dine behandlinger og reaktioner er personlige, og at du ikke kan sammenligne dine reaktioner med andres.

Læs mere om Ayurveda i Kerala hos Dr. Unni hos Grace Tours