Ayurvedisk kost Ayurveda og den Astringente Smag

Den astringerende smag er måske den vanskeligste at beskrive. Det er en den sammensnerpende smag, som får munden til at trække sig sammen. Astringerende fødevarer er lette, kolde og tørre og dermed ligner de krydrede, bortset fra at de er kolde, hvor de krydrede fødevarer er varme. Tørhed reducerer vand og køligheden reducerer ild. Astringerende smag skyldes tilstedeværelsen af ​​garvesyrer.

Astringens er absorberende og farmaceutisk bruges astringerende urter mod blødninger eller diarré og er antiseptiske. Fødevarer, som er astringerende, kan mindske urinproduktionen, når der er overdreven tab af væske på grund af hyppig vandladning eller inkontinens.

Garvesyrer er hovedsageligt nyttige til at reducere irritabilitet og derfor god for de fyrige pitta typer. Denne smag er et lettere bedøvelsesmiddel og derfor beroligende. Det kan bruges til at hjælpe med at kontrollere overdreven sved.

De mest kendte astringerende urter i Vesten er salvie og perikum, men også honning (som er både sød og astringerende). Ayurvediske læger advarer mod at blande honning med salt og fraråder generelt opvarmning honning.

Astringerende fødevarer bør undgås, hvor der er hjertesmerter, hæshed, forstoppelse, hæmorider, impotens eller lammelse.

Ayurveda og den astringerende smag

Skriv et svar