Ayurveda og den søde smag

Ayurveda og den søde smag – findes i kulhydrater (stivelse), sukker, fedt og aminosyrer og opbygger kroppens væv. Det er derfor en absolut nødvendig del af kosten og vata typer har særlig meget brug for denne smag. Den søde smag virker hurtigt på smagsløgene og spyt og er af natur tung, kold og fedtet. I  moderate mængder virker den søde smag stabiliserende og beroligende. Det er særlig godt for vata typer, der let bliver flyvske og pitta typer, der er iltre og til tider irritable.

Overdreven indtag fører til kapha-ubalancer som overvægtighed, for meget slim og fordøjelsesbesvær. Den pludselige stigning i blodsukkeret efterfulgt af et fald i insulin, som er nødvendig for at transportere blodsukker til cellerne for at udnytte energien, medfører sløvhed og døsighed, dårlig fordøjelse, åndedrætsbesvær og andet.

Næsten alle basisfødevarer, vegetabilske olier, nødder, sukker, mejeriprodukter og kød tilhører gruppen af ​​fødevarer, der har denne smag. De er derfor alle nærende forudsat, at de ikke indtages i for store mængder. Undtagelsen fra denne regel er honning, som også virker tørrende og har astringerende smag. Honning øger ikke kropsmassen i samme omfang som sukker og sirup.

Skriv et svar