karry Ayurvedisk fedtbekæmpelse

Tilføj karry til ethvert måltid

Ayurvedisk medicin anerkender seks smagsvarianter – sødt, salt, surt, bittert, sammensnerpende og stærkt. For at føle sig mæt under måltidet og spise mindre, skal alle seks smagsvarianter være til stede i maden. Disse seks smagsvarianter bidrager også til at forbedre fordøjelsen og smelte kropsfedtet. Den gennemsnitlige danske kost har som regel kun tre af de seks smagsvarianter – sødt, salt og surt. Karry er en nem måde at indarbejde de seks smagsvarianter i ethvert måltid på. Du kan enten bruge det under madlavningen, så din mad får den fulde smag af karryen, eller også kan du bare tilføje en lille smule som tilbehør. Du kan endda have det i en saltbøsse på bordet, så du bare kan drysse det over maden.

Når du skal ud og købe karry, skal du undgå de almindelige, som du finder i de fleste købmandsforretninger. Disse kan være for stærke og kan overdøve enhver anden smag. I stedet kan du søge online efter ayurvediske churnas. Disse churnas er en lige blanding af de seks smagsvarianter. Eller endnu bedre, lav din egen! Det tager kun nogle få minutter at lave.

Karryblanding

I en kaffemølle males følgende ingredienser sammen:

  • 5 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. bukkehornsfrø
  • 1 stort laurbærblad
  • ½ tsk. spidskommenfrø
  • ½ tsk. sennepsfrø
  • 1 lille (ca. 3 cm) kanelstang
  • 5 nelliker

Efter du har malet ovenstående ingredienser sammen, tilføjer du:

  • 2 tsk. stødt gurkemeje

Skriv et svar