Ayurvedisk massage

Ayurvedisk massage

Massage med en handske af råsilke, kaldet gharshana, er en let og billig spabehandling, man kan gøre hjemme, som fjerner fedtet. Denne type massage bidrager til at afgifte kroppen og give den energi. Den er specielt beregnet til at hjælpe med vægttab, appelsinhud og vand i kroppen ved at forbedre lymfeafløb og kredsløbet. Dette bidrager til at fjerne giftstoffer og fedt fra kroppen og stimulerer fordøjelsen.

De tre vigtigste områder for massagen er armene, maven og benene. For armene, begynd med cirkler på skulderen og fortsæt ned ad overarmen ved at stryge frem og tilbage, så du dækker hele overfladen. Lav cirkler på albuen og stryg derefter frem og tilbage på underarmen. Lav igen cirkler på håndledet. På hånden bruger du bevægelser, frem og tilbage, især mellem hver finger. Gentag på samme måde med den anden arm.

For maven begynder du først med en bevægelse, der går med uret, hvilket understøtter fordøjelsens naturlige retning. Masser derefter maven med lodrette strøg, hvor hænderne bevæger sig i forskellige retninger. Brug derefter strøg, der går op og ned på siderne af kroppen.

Det sidste område er benene. Brug cirkulære strøg til at massere baller og hofter. Masser frem og tilbage på lårene med begge hænder idet du dækker hele overfladen. Brug cirkelære strøg på knæet, idet du bruger begge hænder. Stryg atter frem og tilbage på underbenet med begge hænder. Brug derefter cirkulære strøg på anklerne. Fødderne skal masseres med strøg, der går frem og tilbage. Læg vægt på at massere fodsålen og mellemrummene mellem hver tå. Gentag på den anden side.

Man kan nemt finde handsker af råsilke online. Du kan massere med råsilke hver dag, og der behøves ingen massageolie. Du kan også få massagen gjort på en ayurvedisk spa.

Skriv et svar