Grøn mungbønnesuppe har en magisk og kraftfuld effekt
Gennem årtusinder er grøn mungbønnesuppe i Asien blevet anvendt som ayurvedisk medicin. Den giver kroppen en pause, fjerner uønskede giftstoffer, reducerer vægt og hjælper til at balancere alle tre doshaer.
Du kan faste 3-5 dage udelukkende på grøn mungbønnesuppe. Du kan tilsætte årstidens grøntsager kogte og bladgrøntsager som f.eks. spinat og/eller ris. Eller du kan ”nøjes” med at spise grøn suppe en halv dag, hvis du føler dig tung.
Til 4 portioner
Ingredienser
1 dl. grønne mungbønner, udblødte
2 dl. vand + 1 tsk. salt (til at koge bønnerne i)
1 spsk. solsikkeolie
½ tsk. sennepsfrø
¼ tsk. asafoetida*
1 laurbærblad
½ tsk. gurkemeje
1 tsk. blandet spidskommen og korianderpulver
2 dl. vand
1½ tsk. ingefær, finthakket
½ tsk. hvidløg, finthakket
2 tsk. salt
1½ tsk. citronsaft
1 tsk. rå sukkerrør
1 knivspids garam masala pulver
* Asafoetida krydderiet (hing) bruges ofte i indiske retter og er en god løgerstatning. Det lugter ubehageligt og skal opbevares lufttæt. Det modvirker luft i maven og bruges ofte til retter med linser og bønner. Asafoetida kan købes i helsekostbutikker.
Vejledning
Sæt de grønne mungbønner i blød natten over, mindst 10-12 timer. Rengør og hak ingefær og hvidløg fint. Hæld vandet fra bønnerne, skyl dem to gange og kog dem med vand og salt, indtil de er møre. Varm olien i en stor dyb gryde og tilsæt sennepsfrø. Når de popper, tilføj Asefoetida og laurbærblad. Kom de kogte bønner med det kogte vand plus de ekstra 2 dl. vand i gryden. Bring bønnerne i kog og tilsæt de resterende krydderier. Lad det simre et par minutter. Server.