Krydrede dampede grøntsager opskrift
Denne ret er det perfekte eksempel på et Kapha måltid. Du må meget gerne smage det til med hvidløg og løg – hvis du gør dette til en del af din kostplan bare et par gange om ugen kan det få fantastiske virkninger.
Ingredienser
1 spsk. sennepsolie
1 spsk. fint hakket ingefær
2 fed hvidløg, fint hakket
1 spsk. gurkemeje
2 spsk. sennepsfrø
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. stødt koriander
½ l. blomkålsbuketter
½ l. broccolibuketter
2½ dl. rucolasalat
1¼ dl. græskarfrø
Vejledning
Varm olien i en stor gryde og svits ingefær, hvidløg, gurkemeje, sennepsfrø, kardemomme og koriander under hyppig omrøring indtil, det dufter (ca. et minut eller to). Tilføj blomkåls- og broccolibuketter og lidt vand og lad det snurre under låg indtil grøntsagerne er blevet lidt blødere (omkring 5 minutter). Rør rucolaen i og kog igennem indtil den falder sammen (omkring et minut til). Server for eksempel over kogt byg. Drys med græskarfrøene.