ayurveda detox

Ayurveda detox

Ifølge ayurveda afhænger et godt helbred af vores evne til fuldt ud at nedbryde de fødevaremæssige, følelsesmæssige, og sanselige oplysninger, vi indtager. Når fordøjelsesenergierne, der kaldes agni (ild), er robuste, skaber vi sundt væv, udskiller affaldsprodukter effektivt, og producerer en næsten umærkelig essens kaldet Ojas. Ojas, som kan beskrives som livskraftens kilde, danner grundlag for skarpsindighed, fysisk styrke og immunforsvaret.

Hvis vores agni på den anden side er svækket bliver fordøjelsen ufuldkommen. Den resulterende ophobning af giftrester kaldes samlet ama. Udrensning og afgiftning af kroppen bidrager til at fyre op i den indre naturlige ild, som brænder Ama og hjælper fordøjelsen.

For at hjælpe med afgiftningen, styrke immunforsvaret og øge produktionen af Ojas (vital energi), skal du gøre følgende aktiviteter dagligt i syv dage.

Giv dig selv abhyanga massage

Hver morgen skal du give dig selv en massage (abhyanga) med dosha afbalanceret, urtebaseret olie. Når huden stimuleres gennem terapeutisk berøring eller massage, frigiver den helbredende kemikalier, der kunne fylde et helt apotek, som har helsebringende virkninger på fysiologien. Foruden at føles dejlig, afgifter jævnlig massage og kærlig berøring kroppens væv, fremmer kredsløbet, beroliger sindet og øger immunforsvaret.

Brug en netikande

Følg din massage op med en netikande (næseskyllekande) og praktiser Nasyam, en traditionel metode til at rense og genopfriske luftvejene. Denne proces kan også reducere allergier og mindske risikoen for at få øvre luftvejsinfektioner.

Brug urter

Tag Biochavan og Triphala. Biochavan har været brugt i tusindvis af år til at fremme sundhed og lang levetid. De er rige på antioxidanter, og det er videnskabeligt bevist, at de har målbare sundhedsstyrkende fordele, såsom afgiftning, forbedret fordøjelse og øget immunforsvar. Triphala, som blev sammensat af ayurvediske læger for tusindvis af år siden, har bogstaveligt talt været brugt af milliarder af mennesker og betragtes af de fleste inden for sundhedssektoren som det mest effektive middel for fordøjelsen.

Drik te

Drik 3 til 4 kopper dosha afbalancerende økologisk te om dagen til at hjælpe med at skylle ud i systemet.

Forenkl din kost

Giv dit fordøjelsessystem en pause fra dets normale aktiviteter, så det kan fokusere på at udrense kroppen. Spis kogte grøntsager og ris i denne periode for at lade din fordøjelse arbejde på forestående opgave.

Skriv et svar