ayurveda og panchakarma

Den dybeste årsag til kronisk træthed

Mangel på vital energi er et problem, der normalt trodser den gængse allopatiske medicin. I de fleste tilfælde vil du, hvis du går til lægen for at klage over vedvarende træthed og svigtende livslyst, få taget en række blodprøver for at udelukke de sygdomme, der sommetider er årsag til disse symptomer. Det er højst sandsynligt, at prøverne vil vise sig at være normale, og at din læge ikke vil kunne diagnosticere dit problem. Du er stadigvæk træt, og nu er du sandsynligvis virkelig frustreret.

Ayurveda tilbyder en naturlig måde at helbrede træthed på, som overskrider den moderne lægevidenskabs grænser. Fra det ayurvediske perspektiv repræsenterer træthed manglende integration af krop, sind og ånd. På grund af ophobede giftstoffer i sind-krop systemet kan livskraften ikke flyde frit, hvilket almindeligvis resulterer i træthed, kroniske smerter, dårlig fordøjelse, depression og andre lidelser.

Heldigvis er vital energi kernen i vores væsen, og løsningen på alle disse ubalancer er at opløse de ophobede giftstoffer og lade livskraften flyde fra dens kilde dybt nede i os til hvert eneste aspekt af vores liv.

Genoprettelse af din energi og balance

Nøglen til at frigøre den vitale energis omløb i kroppen er at identificere de adfærdsmønstre, der er i disharmoni med din egen individuelle natur. De livsstilsvalg, der er velegnede for nogen, kan være uhensigtsmæssige for andre. Det er afgørende at forstå din enestående krop-sind konstitution, dosha, og at lære, hvordan man foretager valg, der genopretter balancen. For eksempel skal en person, der har uafbalanceret Kapha, måske begynde at motionere mere, mens en overtræt Vata, der har en tendens til at gøre for meget – måske med fordel skal tilbringe mere tid med at slappe af og dyrke rolig motion.

Mens det er vigtigt at undergå en almindelig helbredsundersøgelse for at udelukke almindelige fysiske årsager til træthed, såsom problemer med skjoldbruskkirtlen eller hormonelle ubalancer, er sygdom sjældent den underliggende årsag. Der er næsten altid andre vigtige problemer, der står i vejen for et menneskes vitalitet, så det er vigtigt at stille dig selv mange spørgsmål og forstå, hvad det var, der foregik i dit liv, da din energi begyndte at aftage, herunder:

  • Er jeg glad og begejstret for mit arbejde?
  • Kan jeg lide og respekterer jeg dem, jeg arbejder sammen med? Kan de lide og respekterer de mig?
  • Hvordan er min appetit? Hvad spiser jeg?
  • Motionerer jeg jævnligt?
  • Hvordan er mine toiletvaner?
  • Hvor godt sover jeg om natten?
  • Er mine nærmeste forhold sunde for mig?
  • Kan jeg åbent dele mine følelser og behov med familie og venner?

Baseret på din forståelse af din krop-sind konstitution og dine svar på disse spørgsmål, kan du tage skridt til at udrydde de giftstoffer, der forhindrer dig i at opleve strømmen af vital energi og glæde i dit liv. Efterhånden, som du frigiver de fysiske og følelsesmæssige giftstoffer, vil du gradvist, men sikkert, genvende den vitalitet, du har manglet.

Se også ayurvedisk tip for stress

Skriv et svar