Pizhichil behandling

Pizhichil behandling

Pizhichil behandling i ayurveda er en kombination af oliemassage og varmebehandling. Denne terapi blev mest brugt af Maharajaerne i gamle dage og er almindeligt kendt som en behandling for aristokrater.

En nænsom synkroniseret massage, der går op og ned, foretages på alle dele af kroppen, og kun hovedet udsættes ikke for denne behandling. Patienten bør ligge på behandlingsbordet og to til fire trænede behandlere foretager massagen under opsyn af en læge. Den gives i syv standardstillinger, så intet område på kroppen forbigås.

Her vrides stof, der er dyppet i lunken medicinsk olie, støt ud over patientens krop, hvorefter olien gnides jævnt ind i patientens krop af massører på begge sider. Sessionen kan tage en time med uafbrudt hældning af olie over kroppen og derefter gnidning og stimulering af huden ved hjælp af hænderne og særlige bomuldsklude. Man skal være ekstra forsigtig, da patientens hoved ikke bør vædes under behandlingen. En klud bindes over panden på den, der bliver behandlet, så denne ikke får olie i øjnene.

Frisk medicinsk olie bruges hver dag og varigheden af pizhichil behandlingen afgøres af ayurvedaeksperten, efter kropskonstitutionen og patientens aktuelle tilstand er fastslået. Normalt kan behandlingen vare fjorten til otteogtyve dage.

Dette er en yderst foryngende behandling, der forbedrer muskelmassen og finjusterer hele nervesystemet. Det fås som en samlet pakke – et forløb på ti dage er nødvendigt for at opnå det maksimale helbredelsespotentiale.

Anbefales for: Folk med ekstremt høj vata dosha, større og mindre muskelsmerter, gigtproblemer, slidgigt, insomni, depression, seksuelle problemer.

Fordele: Plejer og forynger huden, fremmer afslapning og blodomløbet, nærer musklerne og nervevævene, fremmer indre balance.

Skriv et svar