Udvartanam massage

Udvartanam massage

Søger du naturlige måder at tabe fedt på? Så kan du føje dette til dit slankeprogram!

Udvartanam massage er en af de procedurer, der er forklaret i ayurveda i forbindelse med daglige aktiviteter for en sund levevis. “Ud” på sanskrit betyder “opad” og “vartanam” betyder “at mobilisere”. Således udtrykker ordet betydningen af de brugte teknikker og fordelene ved dem.

Praktisk talt, i simple ord, er det simpelthen en procedure til at massere kroppen med tørt urtepulver i en opadgående retning. Gnidningsmodstanden og de særlige egenskaber ved de specifikke urter, der bruges i processen, resulterer i lymfeafløb og opløsning af fedtceller. Når dette gentages dagligt som en fast rutine, strammer det kroppen op, plejer huden, fjerner døde hudceller, forbedrer blodomløbet, fordeler fedtcellerne jævnt, reducerer uønskede fedtdepoter og giver derved kroppen en god facon.

Hvad man bruger til Udvartanam massage?

For jævnlig brug kan man kombinere groft pulver af hestekorn, byg, hvede og rød ris. Pulveret bør ikke være for groft eller for fint. Sørg for at det ikke indeholder skarpe kanter, sand eller andre sådanne skrappe materialer. Det kan derfor anbefales at rense ingredienserne, før man pulveriserer dem.

Proceduren

Det ideelle tidspunkt for udvartanam massage er om morgenen på tom mave. Kom sesam- eller kokosolie på hele kroppen, som du evt. kan massere ind. Lad det sidde i 15-30 minutter. Brug udvartanam pulveret og gnid kroppen med hurtige bevægelser. Retningen, du gnider i, skal være opad, det vil sige mod hjertet. Begynd for eksempel fra fingrene på hænderne og fortsæt op mod skuldrene. Begynd fra lænden og bevæg dig op øverst på ryggen. Brug cirkulære bevægelser på maven rundt om navlen.

Oliepåførelsen før udvartanam massage forebygger udtørring og skade på huden. De cirkulære bevægelser med uret på maven går i samme retning som tarmene. Opadgående bevægelser vil dræne lymfesystemet og vil øge blodets bevægelse gennem årerne, så friskt blod kan strømme til. Den gnidende bevægelse og den varme, der produceres, mobiliserer fedtceller og menes at opløse det aflejrede fedt. Proceduren fjerner også appelsinhud og døde hudceller og giver en bedre teint på grund af forbedret blodomløb og et nyt hudlag. Desuden plejer massagen også vævene og er med til at opstramme kroppen.

Skriv et svar