Nasyam

Nasyam behandling

Nasyam er en Kalarichikilsa metode, hvor den medicinske olie eller urtesafterne administreres gennem næsen for det tidsrum, der foreskrives af din Gurukkal eller praktiserende læge. Det fungerer ved at fjerne de overskydende humorer, der ophobes i de forskellige bihuler og i halsen. Nasyam er yderst effektiv for forskellige slags migræner, hormonforstyrrelser, lammelser, sindslidelser og for tidlig gråhårethed samt tab af lugte- og smagssansen og kan endda gøre stemmen klarere. Det udrenser de forskellige hulrum, øger iltdannelse og forbedrer således hjernefunktionen.

Der er forskellige slags Nasyam’er baseret på forskellen i de typer medicin, der bruges, og på baggrund af hvilke lidelser der behandles.

Pradhama Nasyam: I Pradhama Nasyam er det medicinsk pulver, der blæses ind i næsen gennem en slange i stedet for olier og medicinske safter. Hovedpine, tunghed i hovedet, tilstoppet næse, søvnighed, epilepsi og endda visse hudsygdomme behandles med denne Pradhama Nasyam.

Bruhana Nasyam: Dette bruges til at behandle patienter med migræner, stemmeproblemer, nervøsitet, bursitis og sindsforstyrrelser. Medicinsk ghee, Ashwagandha ghee, Chathavari ghee og medicinsk mælk bruges i denne type Nasyam.

Shamana Nasyam: Denne type Nasyam hjælper i behandlingen af udtynding i håret, ringen i ørerne, øjenbetændelse osv. Urtemediciner, te eller lignende udkog bruges i denne type Nasyam.

Navana Nasyam: Medicinske olier og udkog bruges i denne behandling.

Marshya Nasyam: Ghee eller olie bruges i Marshya Nasyam.

Pratimarshya Nasyam: I denne type Nasyam dyppes lillefingeren i medicinsk ghee og sættes ind i næseboret, som masseres nænsomt. Det hjælper til at lindre stress.

Skriv et svar